Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο site της Β’ Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας                 ( http://www.dipevath.gr ).

Το παιχνίδι είναι η πιο αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Είναι κίνηση, χαρά, δράση, εμπειρίες, ζωή.

Τα παιδιά καλούνται να εκφράσουν μέσω της τέχνης το χρώμα, την ένταση και το ρυθμό που μπορεί να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι στην πλατεία και φυσικά να απολαύσουν τη διαδικασία και το μοναδικό αποτέλεσμα του θέματος, με απώτερο στόχο τη βαθύτερη ματιά τους στην εικαστική γλώσσα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών  Σχολείων του Δήμου  Αγ. Παρασκευής.  Οι μαθητές  μπορούν να συμμετάσχουν με ατομικά έργα ζωγραφικής ή κολλάζ. (Κάθε παιδί συμμετέχει  με ένα (1) έργο). Τα έργα (ζωγραφικής – κολλάζ) θα πρέπει να είναι σε χαρτί διαστάσεων 40Χ40 εκ. που δίνεται από τους διοργανωτές με τη σφραγίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.  Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια υλικά θέλουν (μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ κλπ). Στην οπίσθια όψη κάθε έργου πρέπει να επικολληθεί φωτοτυπία του πίνακα στοιχείων του μαθητή  συμπληρωμένου ευανάγνωστα (συν. 2).

  • Δεν θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό έργα που δεν θα τηρούν τις παραπάνω προδιαγραφές
  • Τα έργα (ζωγραφικής – κολλάζ), πρέπει να σταλούν σε ασφαλή συσκευασία ώστε να μην καταστραφούν κατά τη μεταφορά. Όχι σε ρολό.
  • Τα έργα δεν επιστρέφονται και οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν (για σκοπούς μη κερδοσκοπικούς)
  • Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Τα σχολεία που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας την επισυναπτόμενη φόρμα έως την Τετάρτη 9  Μαΐου 2012(συν. 1),

στην  ηλεκτρονική  διεύθυνση artpaodap@gmail.com  και στο fax 210  6009644 & 210 6016626.

Έργα απ’ όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν, θα εκτεθούν τον Μάιο  του 2012 στο πέτρινο κτίριο του Πολιτιστικού Πάρκου Σταύρου Κώτση (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη) Αγ.  Παρασκευής,  σε 2ήμερη έκθεση ανοιχτή στο  κοινό.

Τα έργα θα αξιολογήσει η παρακάτω 10μελής  επιτροπή η οποία αποτελείται από τους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς: Αγγελίνα Βοσκοπούλου, Μαρία Δουζενάκη,  Ελένη Κατσούφη, Ανδριανή Κώτση, Μαρουσώ Λαουράκη, Βαγγέλη Λιούγκα, Παρασκευή Μπαξεβανάκη, Νικολέττα Μπελεχρή-Κυριάκου, Λίλη Οικόνομου και Ευαγγελία Σιαφαρίκα.

Στα  τρία (3) έργα που θα ξεχωρίσουν θα απονεμηθούν αντίστοιχα βραβεία σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης.

Δίπλωμα συμμετοχής θα σταλεί σε ηλεκτρονική μορφή σε όλους τους μαθητές  που θα λάβουν μέρος.

Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.

Τα έργα μπορούν  να παραδοθούν στο γραφείο των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης μας και στα   Εργαστήρια Τέχνης του  Δήμου Αγ. Παρασκευής, Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο Σταύρος Κώτσης  (Πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη)   οδός Σπάρτης 1 καθημερινά 17:00-20:00.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με  το διαγωνισμό, μπορείτε να ενημερώνεστε και από το site  www.ergastiriatehnis.wordpress.com ή στα τηλέφωνα  210 6016626 ή 6976268389 και 210 6392249.

Καλή επιτυχία!

           Ο Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ

            ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ

Advertisement

About Εργαστήρια Τέχνης

Εργαστήρια Τέχνης Δήμου Αγίας παρασκευής
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s